Polijā iepazīstina ar Latvijas kultūru

Šodien,8.novembrī Belostokā , Polijā, jau 19.reizi tika atvērts "Eiropas Mākslas salons", kas šogad veltīts Latvijas kultūrai.

Belostokas Reģionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Polijā organizējuši pasākumu "Ceļojums uz Rīgu un ne tikai".

Programmā iekļauta gan mākslas darbu izstāde, ko izveidojuši Belostokas jaunieši no Žēlsirdības Dievmātes katoļu ģimnāzijas, gan koncerts un danču vakars, kurā piedalās "Rīgas Danču klubs".

Operas un Filharmonijas soliste Marta Vrubļevska kopā ar koncertmeistari Malgožatu Mukoseju izpildīs dziesmas ar Ādama Mickeviča vārdiem un Imanta Zemzara komponēto mūziku, kā arī "Dziesmu par Rīgu" - Alfrēda Tuča mūzika ar Andreja Baloža vārdiem. Folkloras studijas "AB-BA" (nosaukums radies no baltkrievu valodas saīsinājuma - Baltkrievu Vecāku apvienība) bērni un pieaugušie studijas dalībnieki iemācījušies latviešu tautas dziesmas – sākot ar "Suņi zaķim pēdas dzina" līdz pat "Lobs bej puika myusu Jezups" un "Pūt, vējiņi".

Vietējā latviete Sanda Latišoneka kopā ar režisoru Dariušu Šadu-Božiškovski lasīs Knuta Skujenieka dzeju no krājuma "Cita tilta vairs nebūs", ko poliski tulkojusi Justīna Spihaļska. Ādams Borisevičs klātesošos iepazīstinās ar interesantākajiem Latvijas tūrisma objektiem.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais