Krīzes dēļ bibliotēka maina darba laikus

Lai gan ekonomiskās krīzes apstākļos pēc Latvijas bibliotēku piedāvājuma pieprasījums aug tā, ka nereti to lasītavās nav pat ābolam, kur nokrist, tomēr lielais taupības plāns diemžēl skāris arī šo sfēru.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) lūdz informēt, ka «saistībā ar ievērojamu darbinieku skaita samazinājumu un izmaiņām budžetā, kuras diktē vispārējā ekonomiskā situācija valstī, Latvijas Nacionālā bibliotēka sākot ar 2009. gada 1. oktobri maina bibliotēkas darba laikus.»

Izņemot dažas specializētās lasītavas, LNB apmeklētājiem būs pieejama darbdienās no pulksten 11 līdz 19, bet sestdienās no pulksten 10 līdz 17. Svētdienās bibliotēka būs slēgta. Precīzi LNB lasītavu darba laiki atrodami bibliotēkas mājas lapā http://www.lnb.lv/lv/lasitajiem/lasitavas.

Kā novēroja Neatkarīgā paziņojumā pieminētās specializētās lasītavas pamatā nestrādās arī sestdienās. LNB, saprotams, apgalvo, «ka jaunie darba laiki veidoti tā, lai tie būtu maksimāli ērti visām sabiedrības grupām un bibliotēkas pastāvīgajiem apmeklētājiem.» Tomēr pilnīgi acīmredzami ir tas, ka jaunā krīzes kārtība ir sliktāka par iepriekšējo un valsts nonākusi pie robežas, kad lielie taupīšanas plāni kļūst aizvien nesaprātīgāki. Tā vietā, lai dažādām krīzes skartām sabiedrības grupām ļautu darboties bibliotēkā kaut vai darba meklējumos, bibliotēku lasītavu darba laiks tiek ierobežots gan uz brīvdienu, gan vakaru rēķina. Turklāt jānorāda uz vēl kādu tendenci – aizvien vairāk zinātnieku, kas bibliotēku izmanto nopietniem pētījumiem, pauž neapmierinātību, ka saistībā ar apmeklētāju pieplūdumu nopietns darbs lasītavās kļūst aizvien apgrūtinošāks.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais