Baltijas pērle sākusies – programmā augstvērtīgs kino!

Ar filmas Maskava, es tevi mīlu! seansu trešdien darbu sāka kinofestivāls Baltijas pērle – rīta pusē šis kinodarbs tika rādīts žurnālistiem, bet vakarā notika oficiālais atklāšanas seanss.

Kā to vairākkārt uzsvērusi festivālā rīkotāja Marina Lipčenko – festivāls būs ne vien atsevišķi filmu seansi, bet arī filmu naktis – viena no tām būs veltīta provokācijām, bet otras nakts tēma būs neprāts. Festivālā būs skatāma filmu izlase no Kannu kinofestivāla 2009. un 2010.gada programmas, tostarp arī Zelta palmas zara ieguvēja 2010.gadā – Spānijas, Taizemes, Vācijas, Lielbritānijas un Francijas kopražojums Tēvocis Bunmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves. Tāpat Baltijas pērle atzīmēs Šekspīra lugas Vētra 400 gadu jubileju.

Marina Lipčenko vairākkārt uzsvērusi, ka neved uz šo festivālu zvaigznes, bet gan ved labas filmas. To, ka šis apgalvojums atbilst patiesībai, vislabāk var redzēt, izpētot festivāla oficiālajā mājas lapā www.balticpearl.lv sniegto informāciju. Sadaļā seansi vilinošo piedāvājumu ir tik daudz, ka laba kino cienītājiem droši vien būtu jāņem brīvdienas, lai pagūtu noskatīties visu. Der pievērst uzmanību arī tam, ka festivāla rīkotāji šogad ir ļoti fleksibli. Mājas lapā atrodama informācija, ka uz virkni seansiem attieksies īpašie paziņojumi. Neatkarīgā iespēju robežās ziņos par to, bet ņemiet vērā, ka internets šajā ziņā ir daudz operatīvāks par drukātu mediju.

Kā ierasts, par Baltijas pērles mākslinieciskajām kvalitātēm nav jāšaubās. Kinokritiķe Dita Rietuma jau paudusi savu eksperta viedokli, ka «festivālā tikpat kā nebūs tā saucamais «vieglais kino», taču programmā iekļautās filmas skatītājam garantēs māksliniecisku baudījumu.» Šogad Baltijas pērle izmantos trīs skatuves – kinoteātra Rīga lielo un mazo zāli, kā arī Kongresa nama piedāvātās iespējas. Festivāls turpināsies līdz 27. oktobrim, tomēr neatlieciet gājienu uz kino līdz pēdējam brīdim. Virkne filmu festivālā tiks rādītas tikai vienā seansā, arī kinoteātru sienas nav no gumijas – pētiet piedāvājumu un pērciet biļetes laicīgi!

Svarīgākais