Mūžībā aizgājis trombonists Andris Ērglis

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dziļās sērās paziņo, ka 19. septembrī negaidīti mūžībā aizgājis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra trombonu grupas koncertmeistara vietnieks mūziķis Andris Ērglis.

Andris Ērglis dzimis 1973. gadā, izglītību ieguvis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā doc. Boļeslava Voļaka klasē. Strādājis Liepājas simfoniskajā orķestrī un no 1990. gada Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī (LNSO). No 1998. gada bija LNSO trombonu grupas koncertmeistara vietnieks.

LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Karels Marks Šišons, saņemot ziņu par Andra Ērgļa nāvi, bija satriekts un izteica dziļu nožēlu par viņa aiziešanu: "Saņemt ziņu par Andra nāvi tieši pirms mūsu Eiropas turnejas ir liels trieciens man personīgi un visam orķestrim kopumā. Ir ārkārtīgi smagi doties turnejā bez viņa, tāpēc mūsu visu lēmums ir veltīt šo turneju Andra piemiņai – viņa cilvēcībai, viņa radošajam garam, mīlestībai pret mūziku un kolēģiem. Latvijas mūzikas sabiedrība ir zaudējusi ļoti īpašu cilvēku un mūziķi."

LNSO izsaka visdziļākās sēras un līdzjūtību Andra Ērgļa ģimenei. Mākslinieka izvadīšana notiks sestdien, 25. septembrī, pulksten 13 no Smiltenes kapu kapličas.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais