Tiesā vētī Britnijas dzīvi

© Scanpix

Tiesā, kuras laikā tiek izskatīts dziedātājas Britnijas Spīrsas bijušā menedžera, dziedātājas un viņas vecāku strīds, ir izskanējušas sīkākas ziņas par dziedātājas psiholoģiski grūto periodu pirms pieciem gadiem, kad viņai bija raksturīga neadekvāta uzvedība. B. Spīrsas tēvs bija nobažījies, ka meitas dzīvība ir apdraudēta.

Nesaskaņas starp B. Spīrsas kādreizējo menedžeri Semu Lutfi un B. Spīrsu, kā arī viņas vecākiem pašlaik tiek izskatītas Losandželosas tiesā. Pašlaik 38 gadus vecais S. Lutfi 2007. gadā un 2008. gada sākumā bija viens no tuvākajiem B. Spīrsas sabiedrotajiem. Tagad viņš no dziedātājas vēlas piedzīt daļu no ienākumiem, kas tanī laikā gūti, jo uzskata, ka B. Spīrsa nav pildījusi vienošanās noteikumus. Prasību viņš ir vērsis arī pret B. Spīrsas vecākiem Džeimiju un Linnu Spīrsiem. Dziedātājas tēvs viņam 2008. gada janvārī esot iesitis, bet viņas māte menedžeri esot apmelojusi tanī pašā gadā izdotajā grāmatā Through the Storm: A Real Story of Fame and Family in a Tabloid World (Cauri vētrai: patiess stāsts par slavu un ģimeni dzeltenās preses pasaulē).

S. Lutfi advokāti tiesā arī informējuši, ka viņu sadarbības laikā B. Spīrsai bijusi smaga atkarība no narkotikām un ka viņa menedžeri izmantojusi, lai slēptu savu aizraušanos ar amfetamīniem. Prasītāja advokāts Džozefs Šleimers tiesas sēdē sacīja, ka viņa klients pats esot ieguldījis daudz pūļu, lai paglābtu B. Spīrsu no nepatikšanām, bet tas viņam neesot izdevies. Dziedātājas vecāku pārstāvju sniegtā versija par S. Lutfi aktivitātēm gan radikāli atšķiras: viņš esot pārgriezis B. Spīrsas mājas telefona kabeli, slēpis viņas mobilos tālruņus un viņai uzrīdījis dzeltenās preses žurnālistus, vēsta BBC.

Tiesvedība vismaz daļēji ir nocēlusi slepenības plīvuru par to, kas ar B. Spīrsu notika šajā laikā. To, ka viņai ir smagi, varēja viegli nojaust pēc viņas uzvedības: viņa noskuva matus, divas reizes tika ievietota psihiatriskajā klīnikā, savukārt kontrole pār viņas veselības un finanšu jautājumiem tika nodota viņas tēva pārraudzībā.

B. Spīrsas tēva Džeimija Spīrsa advokāts Leons Gladstouns tiesā stāstīja, ka Dž. Spīrss šo laiku pavadījis pastāvīgās bailēs, ka meitu kādu dienu varētu atrast mirušu. Kad 2006. gadā B. Spīrsa izšķīrās no Kevina Federlaina, tēvs bija mēģinājis pārliecināt meitu doties uz rehabilitācijas klīniku. Viņam arī vienubrīd bija izdevies pārliecināt K. Federlainu, ka tam ir jāpārņem aizbildniecība pār abiem viņa un B. Spīrsas bērniem.

Taču B. Spīrsas problēmas nebūt nebija sākušās ar šķiršanos. Viņas raksturs krietni mainījies jau 2003. gadā, kad viņa izšķīrās ar dziedātāju Džastinu Timberleiku. Šajā laikā B. Spīrsa kļuvusi impulsīva un agresīva. Ap to laiku viņa Lasvegasā salaulājās ar bērnības draugu Džeisonu Alenu Aleksandru – šī laulība ilga tikai 55 stundas.

S. Lutfi vēlas iegūt 15 procentus ienākumu, kas gūti viņa sadarbības laikā ar B. Spīrsu no 2007. līdz 2008. gadam. Pēc advokātu sniegtajiem aprēķiniem, šajā laikā dziedātāja nopelnīja no 800 tūkstošiem līdz vienam miljonam dolāru. Viņa panākumi šajā tiesvedībā lielā mērā būs atkarīgi no tā, vai viņš spēs pierādīt, ka patiešām ir bijis B. Spīrsas menedžeris, vai tikai par tādu uzdodas, norāda Reuters.

Pirms sadarbības ar B. Spīrsu viņš strādāja degvielas uzpildes stacijā. Pašlaik vienīgais pierādījums tam, ka viņa attiecības ar B. Spīrsu ir bijušas oficiāli noslēgtas, ir līguma forma, ko viņš lejupielādējis no interneta un kurā vairākums ailīšu nav aizpildītas, kā arī mutiska vienošanās ar dziedātāju. B. Spīrsas advokāti uzsvēruši, ka nekādu profesionālo attiecību S. Lutfi ar dziedātāju nav bijis, turklāt viņš tai nav palīdzējis nopelnīt ne dolāra. Tā kā šajā laikā gūtie ienākumi ir bijuši no līgumiem, kas noslēgti vēl pirms S. Lutfi parādīšanās, viņam attiecīgi nekas arī nepienākas.

Savukārt saistībā ar iespējamo fizisko uzbrukumu pret S. Lutfi dziedātājas pārstāvji tiesā skaidrojuši, ka Dž. Spīrss tanī laikā tikai vienkārši pieskāries S. Lutfi, lai pievērstu viņa uzmanību.

B. Spīrsai pašlaik ir 30 gadu. Viņa pēc notikušā ir spējusi atgriezties šovbiznesā: ir izdevusi veiksmīgus albumus un devusies turnejās, kā arī nesen ieguva tiesneša vietu talantu konkursā The X-Factor. Tiesā līdz šim viņa nav piedalījusies, un arī turpmāk nav sagaidāms, ka šīs sēdes viņa apmeklēs.

Izklaide

17. un 18.septembrī "Kultūrtelpā Auss" norisinājās "Izdevniecības MicRec" organizētā pirmā "Maestro Songwriting Camp" dziesmu rakstīšanas nometne, kuru apmeklēja arī tās patrons Maestro Raimonds Pauls.

Svarīgākais