Starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija 2010" ieviestas izmaiņas

Eiropas Raidorganizāciju apvienība(EBU) pieņēmusi lēmumu ieviest izmaiņas Starptautiskajā dziesmu konkursa "Eirovīzija 2010" pusfinālu un fināla balsojumos.

Nolemts, ka tagad skatītājiem būs iespēja par iepatikušos dziesmu balsot jau pēc pirmās dziesmas noklausīšanās, nevis tikai pēc visu dziesmu izskanēšanas kā tas bija līdz šim. Kā skaidro organizatori, šāds balsošanas veids ļaus ne tikai izvairīties no telefonu līniju pārslodzes balsojumu laikā, bet šķiet arī loģiskāks, jo nevienam nav noslēpums, ka pirmoreiz noklausoties pēc kārtas 25 dziesmas labākajā gadījumā atceras pirmo un pēdējo vai pēdējās divas dziesmas. Balsot būs iespējams vai nu piezvanot pa telefonu vai nosūtot SMS.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība(EBU) arī paziņojusi, ka pieliks visas pūles,lai 2010. gada konkursā atgrieztos tādas valstis, kas jau iepriekš ir piedalījušās, kā Itālija, Monako un Austrija.

55. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks 2010. gada 25., 27. un 29. maijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

Jāatgādina, ka tiesības rīkot konkursu Norvēģija ieguva 2009. gadā, kad par Eirovīzijas uzvarētāju kļuva dziedātājs Aleksandrs Ribaks ar dziesmu "Fairytale".

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.