Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Labdarības koncertā vāc naudu Latviešu biedrības jumta remontam

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) Baltajā zālē šovakasr notiks sabiedrībā pazīstamu mūziķu rīkots labdarības koncerts-tirdziņš "Ne-darbi", informē vokālās grupas "Putni" vadītāja Antra Dreģe.

Lai piesaistītu sabiedrības atbalstu un ziedotu savu artavu Rīgas Latviešu biedrības jumta remontam, labdarības pasākumā piedalīsies mūziķi no visas Latvijas, kuri no profesionālās darbības brīvajos brīžos darina dažādas praktiskas, skaistas un oriģinālas lietas vai kuru hobijs ir lauksaimniecība, glezniecība, kulinārija, ezotērika vai citas aktivitātes. Īpašie mūziķu roku darinājumi, ar kuriem parasti tiek lutināti tikai paši tuvākie, tirdziņā būs pieejami ierobežotā un unikālā kolekcijā.

Labdarības koncerta – tirdziņa idejas autores un galvenās organizatores ir vokālās grupas Putni vadītāja un RLB biedre Antra Dreģe un Latvijas Radio kora māksliniece Gundega Krūmiņa.

"Vēsturiskais RLB nams jau vairāk kā 100 gadu ir latviskās kultūras un pašapziņas simbols. Tieši šajās vēsturiskajās jūgendstila telpās reiz pulcējās latviešu inteliģences zieds, lai spriestu par savu valsti, tās kultūru un īpašo vietu pasaules tautu vidū. RLB koncertzāles ir iecienītas gan mūziķu, gan klausītāju vidū to brīnišķīgo akustisko iespēju un lieliskās atrašanās vietas dēļ," labdarības pasākuma ideju pamatoja Dreģe.

Pašlaik RLB nams nav ne pašvaldības ne valsts aprūpē, par šī arhitektūras un vēstures pieminekļa apsaimniekošanu un pastāvēšanu biedrībai jārūpējas pašai, tādēļ mūziķi aicina apzināties šī nama statusu un palīdzēt veikt tajā steidzamākos un neatliekamākos remontdarbus.

Šobrīd ar saviem darinājumiem un muzicēšanu pasākumam pieteikušies komponisti Marina Gribinčika, Eniņš, Inta Riše, Niks Gothams, dziedātāji Lorija Cinkuss-Vuda, Inga Žilinska, Zane Šmite, Dace Pūce, kā arī Latvijas Radio kora, pūtēju orķestra "Rīga", vokālās grupas "Putni", kamerorķestra "Sinfonietta Rīga", Latvijas Nacionālās operas un citi sabiedrībā pazīstami mākslinieki.

Koncertā, kas notiks paralēli tirdziņam, uzstāsies vokālā grupa "Putni", Dace Bičkovska (flauta), Jekaterina Suvorova (arfa), universālās mūzikas trio "BBS" un citi dažādu žanru mūziķi.

10% no tirdziņa ieņēmumiem tiks ziedoti RLB jumta remontam un siltināšanai. Ieeja pasākumā par ziedojumiem.