Koris "Sōla" aicina uz Ziemassvētku koncertu "Apsniegotā pilsēta"

Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" sestdien aicina uz 13.jubilejas un Ziemassvētku koncertu "Apsniegotā pilsēta".

Koncerts notiks Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā un sāksies plkst.17, aģentūru BNS informēja kora menedžere Ilze Tormane.

"Sōla" koncertā centīsies radīt Ziemassvētku izjūtu un mēģinās pievilināt sniegu, atskaņojot Olivjē Mesiāna, Johannesa Brāmsa, Pētera Vaska, Riharda Dubras, Valta Pūces un citu komponistu skaņdarbus, kas piestāv Ziemassvētku gaidīšanas laikam.

Kora mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons norādījis, ka koris svin "saprātīga pusaudža vecumu – 13 gadu. Tas ir laiks, kad viss ir jāpaspēj, jāizmēģina un jāsteidz iepazīt sarežģītā pasaule. To arī darām, jo kopš jaunās sezonas sākuma katru mēnesi sniedzam pa koncertam. Šī decembra jubilejas koncerta uzdevums ir atnest sniegu arī mūsu pilsētā, saklausīt Ziemassvētkus un gatavoties lielajam svētku brīnumam."

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.