Izdos Arņa Medņa labāko dziesmu disku

Dziedātājam Arnim Mednim veltītajā labdarības koncertā 8.novembrī dienas gaismu ieraudzīs arī pirmais Medņa labāko dziesmu disks, trešdien žurnālistiem pastāstīja mūzikas izdevniecības "Mikrofona ieraksti" direktore Elita Mīlgrāve.

Pašlaik tiek strādāts pie diska sagatavošanas. Pašam māksliniekam daudzi no ierakstiem nemaz nav saglabājušies, pašlaik "Mikrofona ierakstu" pārstāvji ar detektīvu cienīgām metodēm cenšas tos atrast – īpašas problēmas esot ar kvalitatīvu ierakstu atrašanu no grupas "Odis" laikiem, sacīja Mīlgrāve.

Diska nosaukums būs tāds pats kā labdarības koncertam – "Šodien ārā saulains laiks", kas aizlienēts no vienas no populārākajām Medņa izpildītajām dziesmām. Tajā iekļautas tādas dziesmas kā "Hei, mazā", "Not to Fall Again" un citas – kopumā vairāk nekā 20 skaņdarbu.

Ideja par diska izdošanu Mīlgrāvei radusies, kad viņa saņēmusi nepazīstama cilvēka vēstuli, kurā viņš norādījis, ka veikalos praktiski nav iespējams nopirkt Medņa mūziku. Tādēļ "Mikrofona ieraksti" nolēmuši šo situāciju labot.

Pēdējā brīdī piesaistīti sponsori, līdz ar to visus no diska pārdošanas iegūtos līdzekļus varēs ziedot mūziķa rehabilitācijai.

Prieku par diska iznākšanu paudis arī Mednis.

Arnim Mednim veltītais koncerts 8.novembrī solās būt daudzveidīgs un garš – pirmajā daļā Nacionālā teātra aktieri izpildīs dziesmas no izrādēm "Pepija" un "Superdetektīvs Blumkvists", kam mūziku sarakstījis Mednis, bet otrajā daļā ar dziedātāja komponētajām un izpildītajām dziesmām uzstāsies vairāki populāri mūziķi.

Vai uz skatuves kāps Mednis, vēl nav zināms. "Arnis ļoti vēlas būt uz skatuves un arī kaut ko dziedāt, bet pēc šādas slimības ir grūti pateikt, vai tā notiks. Jāskatās, kā viņš jutīsies," sacīja koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns.

Jau vēstīts, kaMednis šā gada sākumā pārcieta insultu. Rudenī intervijā žurnālam "Sestdiena" viņš atzinis, ka ir apņēmības pilns uzstāties savā jubilejas koncertā un nodziedāt vismaz vienu dziesmu. Pēc gada sākumā pārciestā insulta viņš ir atsācis staigāt.

Medņa labdarības koncertā iegūtie līdzekļi dos iespējas turpināt rehabilitācijas programmu, lai veicinātu paralīzes mazināšanu, atgūtu kustības un spējas spēlēt klavieres, komponēt.

Labdarības koncertā "Šodien ārā saulains laiks" muzicēs spilgta latviešu mūziķu plejāde – Ance Krauze, Amber, Linda Leen, Olga Rajecka, Anmary, Jānis Stībelis ar grupu, Igo, Normunds Rutulis, Uldis Marhilevičs, Rīgas Doma kora skolas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns, senās mūzikas ansamblis "Ludus" un Kristaps Krievkalns ar grupu, kā arī Nacionālā teātra aktieri. Koncertā skanēs mūzika no izrādēm "Pepija", "Superdetektīvs Blumkvists", kā arī Arņa Medņa dziesmas.

Mūziķis darbību popmūzikas laukā sācis grupā "Odis" 1984.gadā. Kopā ar to gūti pirmie panākumi starptautiskajos festivālos "Jūrmala '93", "Sopota '93" (Polija), "Brasov '93" (Rumānija). Kā vokālists Mednis startējis daudzos starptautiskos pasākumos, bijis turnejās Dānijā, Zviedrijā, Austrijā, Vācijā, Polijā, Krievijā, ASV, iesildījis "BB King" koncertu Rīgā. Kopš 1995.gada Mednis darbojas kā neatkarīgais dziedātājs un producents, ir izveidojis starptautisko blūza projektu "AmberBlues" (1996) un "Amber Voices" (1998).

Mednis ir aptuveni 80 dziesmu autor

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.

Svarīgākais