Grupa R.E.M. izbeidz darbību

© Scanpix

Amerikāņu alternatīvā roka grupa R.E.M., kas pastāvējusi 31 gadu un izlaidusi 15 albumus, trešdien paziņoja, ka izbeidz darbību.

"Mūsu faniem un draugiem: mēs kā R.E.M. un kā mūža draugi [..] esam nolēmuši izbeigt darbību kā grupa," paziņoja Džordžijas štata Atēnu pilsētā bāzētais kvartets savā interneta vietnē www.remhq.com.

"Mēs aizejam ar lielām pateicības, pabeigtības un visa mūsu sasniegtā apbrīnas jūtām. Visiem, kurus kādreiz aizkustinājusi mūsu mūzika, mēs dziļi pateicamies par klausīšanos," teikts R.E.M. paziņojumā.

Vokālista Maikla Staipa un ģitārista Pītera Baka vadītā R.E.M. padarīja alternatīvo roku populāru tautā ar vairākiem hitiem, tostarp tādiem kā "Radio Free Europe", "Shiny Happy People" un "The End of the World As We Know It".

"Gudrs cilvēks kādreiz teica: prasme apmeklēt ballīti ir zināt, kad ir laiks aiziet. Mēs kopā izveidojām kaut ko īpašu [..] tomēr visām lietām ir jābeidzas, un mēs gribējām to izdarīt pareizi, pa savam," sacīja Staips.

R.E.M. fanu interneta vietnes vadītājs Ītens Kaplans paziņoja žurnālam "Rolling Stone", ka iemesls grupas darbības izbeigšanai var būt ierakstu kompānijas "Warner Brothers" spiediens uz šo grupu ar mērķi panākt jaunu dziesmu rašanos.

R.E.M. ir divreiz koncertējusi arī Latvijā - 2005. un 2008.gadā.

Svarīgākais