Dzintaru koncertzāle 75.jubilejas sezonu beigs septembra sākumā ar LNSO un Paula koncertu

Dzintaru koncertzāle savu 75 gadu jubilejas sezonu beigs 4.septembrī ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) un maestro Raimonda Paula koncertu, aģentūru BNS informēja koncertzāles projektu vadītāja Ieva Studente.

Koncerta repertuārā iekļautas latviešu tautasdziesmu apdares dažādu latviešu komponistu aranžējumā. Latviešu tautas dziesmu melodijas izdziedās operas soliste Ilona Bagele, jaunais solists Atis Ieviņš, kā arī jau pieredzējuši skatuves mākslinieki – Linda Leen un Andris Ērglis.

Bagātinot koncerta programmu, kopā ar Raimondu Paulu un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri muzicēs arī vairāki izcili latviešu instrumentālisti – Dita Krenberga (flauta), Ints Dālderis (klarnete), Raimonds Ozols (vijole), Gints Pabērzs (soprānsaksofons), Raimonds Macats (taustiņinstrumenti), Kārlis Lācis (taustiņinstrumenti), sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe, kā arī Rīgas Saksofonu kvartets un čellu trio "Melo M".

Sezonas noslēguma koncertu diriģēs Andris Veismanis.

Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas noslēguma koncertu ar Jūrmalas pilsētas domes finansiālu atbalstu rīko SIA "Dzintaru koncertzāle" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Dzintaru koncertzāle būvēta 1897.gadā kā pirmā Edinburgas (tagad – Dzintari) teātra skatuve un koncertu vieta, bet 1936.gadā Dzintaros tika atklāta slēgtā koncertzāle, kam šogad aprit 75.sezona.

Svarīgākais