"Positivus" apmeklētāju skaitu prognozē lielāku nekā pērn; strauji augot ārzemnieku skaits

Festivāls "Positivus" kopējais apmeklētāju skaits šogad varētu būt lielāks nekā pērn, sestdien žurnālistiem prognozēja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Lai gan precīzus biļešu pārdošanas datus būs iespējams apkopot tikai pēc festivāla beigām, provizoriskie aprēķini liecina, ka jau pirmajā dienā uz festivālu bija ieradušies ap 20 tūkstošiem cilvēku - tikpat cik pērn festivāla otrajā dienā, kad muzicēja festivāla galvenie mākslinieki.

Majors prognozēja – ja sestdienas vakarā pie ieejas biļeti vēlēsies nopirkt tikpat daudz cilvēku kā piektdien, visiem gribētājiem to varētu arī nepietikt.

Strauji augot arī apmeklētāju skaits no ārzemēm, liecina organizētāju novērojumi. Apmēram 1300 biļešu šogad iepriekš iegādātas Igaunijā, liels skaits apmeklētāju ir arī no Somijas un Anglijas.

Majors lēsa, ka kopējais ārzemnieku skaits, kas apmeklē festivālu varētu būt ap trim tūkstošiem. Tostarp, šogad festivālam akreditējušies ārvalstu žurnālisti, arī no vairākiem zināmiem ASV mūzikas žurnāliem.

"Nākamajos gados negrasāmies augt uz apmeklētāju skaita rēķina, jo tas nepiestāv šai vietai," teica Majors. Lai gan festivāla teritorija varētu uzņemt vēl vairāk cilvēku, problēma esot ar infrastruktūru, piemēram, telšu pilsētiņu un autostāvvietu, kas “netiktu” līdzi tik lielam apmeklētāju skaitam.

Vērtējot festivāla pirmo dienu, Majors bija optimistisks: "Ir daudz labāk nekā gaidījām – ne tikai biļešu pārdošanas, bet arī mākslinieku uzstāšanās ziņā."

Festivāla teritorijā strādā trīs tūkstoši darbinieku.

Jau ziņots, ka Salacgrīvā piektdien un sestdien notiek Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus".