Salacgrīvā sākas mūzikas festivāls "Positivus"

Salacgrīvā šodien sāksies Baltijā lielākais mūzikas un mākslas festivāls "Positivus".

Uz lielās "Tele2" skatuves piektdienas vakarā kāps tādi mākslinieki kā Izraēlā dzimušais un Dienvidāfrikā augušais dziesminieks "Yoav", pašmāju hiphopa mūziķis Gustavo, britu sintpopa duets "Hurts" un britu "indie rock" grupa "Editors". Uz "Cēsu alus" skatuves uzstāsies "Freak Owls", "Dry the River", Alīna Orlova, "Pulled Apart by Horses", "Frankie & The Heartstrings" un "Tunng".

Savukārt sestdien uz "Tele2" skatuves muzicēs pašmāju grupa "Sattelites LV", kas vienīgā piedalījusies visos "Positivus" festivālos, britu dziesminieks "King Charles", jestrā amerikāņu rokgrupa "OK GO", britu dīdžejs Marks Ronsons ar grupu "Mark Ronson & Business Intl", britu alternatīvās mūzikas veterāni "James" un norvēģu elektroniskās mūzikas duets "Röyksopp". Uz "Cēsu alus" skatuves savukārt kāps "Auļi", "Dzelzs vilks", "Iiris", "Ewert and the Two Dragons", "Alcoholic Faith Mission", "Chapel Club", "Glasser" un "Beach House".

Abas festivāla dienas dažādi mūziķi priecēs klausītājus arī uz "I Love You" skatuves un "Red Bull Music Academy", tāpat visa festivāla garumā dažādi pasākumi notiks arī "Garnier Fructis" dabas zonā, LB pludmalē, "Ambient" zonā kāpās un uz Kino skatuves. Festivāla teritorijā dažādas aktivitātes piedāvās arī vairākas nevalstiskās organizācijas.

"Positivus" festivālā šogad pirmo reizi būs arī "Tallinn Music Week" skatuve, uz kuras uzstāsies vairākas īpaši atlasītas igauņu grupas, kas guvušas mūzikas industrijas profesionāļu atzinību šā gada Tallinas mūzikas nedēļas ietvaros. "Tallinn Music Week" skatuve darbosies festivāla pirmajā dienā - piektdien - kāpās pie jūras.

Festivāla teritorija būs atvērta no piektdienas plkst.12 līdz svētdienas plkst.6 rītā.