Noslēdzies mūzikas un sporta festivāls "Fonofest"

© Monta Liepa

No piektdienas līdz sestdienai, 8. un 9. jūlijā Cēsu novada „Uplandos” notika ikgadējais mūzikas un sporta festivāls "Fonofest".

Šogad organizatori bija krietni paplašinājuši festivāla programmu, piedāvājot dažāda žanra mūzikas izpildītājus uz trīs skatuvēm – galvenās, "Rock" un Radio 101. Divu dienu laikā uzstājās vairāk kā 40 mākslinieku no deviņām valstīm.

Galvenie koncertu viesi bija Frank Turner no Lielbritānijas, grupas no Latvijas „Dzelzs vilks”, „Pienvedēja piedzīvojumi”, „Musiqq” un daudzas citas.

Gatavojoties skaņas un ritma svētkiem, kā arī pasākuma laikā, organizatori aktīvi informēja par „Fonofest” tapšanas aizkulisēm. Festivāla mājas lapā un twitter, publicējot vairākus video rullīšus, intervijas un fotogrāfijas no norises vietas.

„Fonofest” citu vasaras festivālu vidū izceļas ar dažādu sportisko aktivitāšu piedāvājumu, tostarp pludmales volejbolu, futbolu un skate rampu. Lai palūkotos uz notiekošo no gaisa, varēja izmantot alpīnisma atrakcijas.

Pirmajos festivāla gados, tas bija vairāk orientēts uz alternatīvās mūzikas piekritējiem, taču tagad attīstījies par muzikāli košu un dažādām gaumēm atbilstošu koncertu programmu brīvā dabā.

Septiņu gadu laikā, kopš rīko „Fonofest”, ievērojami uzlabota drošība – norobežota pasākuma teritorija, telšu zona un stāvlaukums.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais