Alūksnē sadziedāsies kori

Alūksnē notiks Vidzemes un Latgales koru sadziedāšanāsRĪGA, Jūl 02, BNS - Alūksnē sestdien notiks Vidzemes un Latgales Dziesmu diena, kurā piedalīsies 56 kori, kopumā pulcējot vairāk nekā tūkstoti dziedātāju no Vidzemes un Latgales.

Svētku pasākumi Alūksnē notiks visu dienu no plkst.11, kad sāksies koncerts Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Plkst.16 uz pontonskatuves Pilssalā norisināsies Dziedošo ģimeņu koncerts, bet pulksten septiņos vakarā svētku dalībnieki dosies gājienā.

Plkst. 19.30 sāksies koncert "Skan Atzeles novads" Alūksnes pilssalā, kurā piedalīsies kori, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris, Alsviķu deju kopa “Jandāls”, Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis” un Dziedošās ģimenes. Koncerta mākslinieciskais vadītājs ir Roberts Liepiņš, bet režisore - Ina Rubene.

Savukārt diena noslēgsies ar Zalumballi no plkst.22, kurā spēlēs grupa „Broļi optimisti”.

Visu dienu Alūksnes Pilssalā bērniem būs pieejamas arī piepūšamās atrakcijas, savukārt no plkst.11 Alūksnes muižas parkā notiks loku šaušanas sacensību „Livonijas kauss” otrais posms.

Vidzemes un Latgales Dziesmu dienu rīko Alūksnes novada dome sadarbībā ar KNMC un Alūksnes pilsētas Tautas namu.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais