Aptauja: lielākā daļa iedzīvotāju vēlas Latvijas dalību Eirovīzijā arī nākamgad

Vairāk nekā puse jeb 63% respondentu uzskata, ka Latvijai arī nākamgad būtu jāpiedalās Eirovīzijas dziesmu konkursā, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" un LNT raidījuma "900 sekundes" maijā veiktā aptauja.

37% aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai noteikti jāpiedalās dziesmu konkursā, bet 26% – Latvijai drīzāk ir jāpiedalās Eirovīzijā.

Savukārt 18% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju domā, ka Latvijai drīzāk nevajadzētu piedalīties, bet 11% aptaujāto noteikti nevēlas, lai Latvija nākamgad startētu konkursā.

8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Par vispiemērotāko Eirovīzijas dziesmu atlases kārtību 59% respondentu atzīst balsojumu, kur labāko Latvijas dziesmu nosaka 50% skatītāju balsojums un otru pusi – žūrijas vērtējums.

Savukārt 25% aptaujāto pauž viedokli, ka vispiemērotākā atlases kārtība būtu, ja to noteikti tikai skatītāju balsojums, bet 11% respondentu uzskata, ka labāko dziesmu varētu atrast tikai ar profesionālas žūrijas vērtējuma palīdzību.

Jau vēstīts, ka šogad trešo reizi pēc kārtas Latvijas pārstāvji Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā nekvalificējās finālam. Latvijas pārstāvji šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā "Musiqq" ar dziesmu "Angel in Disguise" otrajā pusfinālā pēc žūrijas un skatītāju vērtējuma palika 17.vietā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Diseldorfā uzvarēja Azerbaidžānas pārstāvji Els un Nikija ar dziesmu "Running Scared". Līdz ar to nākamā Eirovīzijas dziesmu konkursa abi pusfināli un fināls notiks Azerbaidžānā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais