"Musiqq" Diseldorfā pārsteidz plašā Eirovīzijas skatuve

Latvijas delegāciju Diseldorfā, kur notiek Eirovīzijas starptautiskais dziesmu konkurss, pārsteigusi plašā skatuve, aģentūru BNS informēja delegācijas vadītāja Latvijas Televīzijas pārstāve Zita Kaminska.

Latvijas pārstāvjiem "Musiqq" jau notikuši pirmie mēģinājumi, kā arī sniegtas intervijas ārvalstu žurnālistiem. Emīls Balceris un Marats Ogļezņevs kopumā esot apmierināti gan ar skaņas kvalitāti, gan televīzijas daudzkameru režisora Ladislausa Kiralī redzējumu, kā priekšnesumu parādīt ekrānā.

"Pirmo reizi ieraugot Diseldorfas arēnas "Esprit" milzīgo zāli, jāsecina, ka tā ir patiešām iespaidīgi liela – arī salīdzinājumā ar arēnām Belgradā, Maskavā un Oslo, kur notikuši iepriekšējie Eirovīzijas konkursi. Patīkami, ka organizatori mūsu priekšnesumam sameklējuši tieši tādus pašus krēslus, kādus "Musiqq" izmantoja Latvijas konkursā," no Diseldorfas aģentūrai BNS pastāstīja Kaminska.

Viņa arī norādīja, ka "Musiqq" Eirovīzijā spēlēja Vācijas humoršova vadītāja un savulaik arī Eirovīzijas dalībnieka Stefana Rābes sarkanbrūno elektrisko ģitāru. Organizatori mēģinājumā bija aizmirsuši, ka latviešiem uz skatuves būs nepieciešama ģitāra, taču tas atrisināts dažu sekunžu laikā, un latviešu puiši tikuši pie Rābes ģitāras. Marats Ogļezņevs savu ģitāru nav varējis paņemt līdzi uz Vāciju, jo to nevarēja pārvadāt lidmašīnā.

Latviešiem ir jāpiedalās Eirovīzijas otrajā pusfinālā 12.maijā un būs jāsacenšas ar daudzu citu valstu pārstāvjiem par iekļūšanu finālā, kas gaidāms 14.maijā.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais