Grupa "Musiqq" paši sev prognozē iekļūšanu finālā

Grupa "Musiqq" sev prognozē iekļūšanu finālā, liecina Marata Ogļezņeva un Emīla Balcera teiktais piektdien preses konferencē īsi pirms došanās uz Vāciju, Diseldorfu, kur notiks Eirovīzijas starptautiskais dziesmu konkurss.

"Domāju, ka latvieši gaida to, lai mēs tiktu finālā, un domāju, ka mēs to izdarīsim," sacīja Balceris. Tomēr tā esot arī laimes spēle, iespējams, žūrijā kāds nebūšot tik progresīvs, lai saprastu repiņu. "Daudz ir mainīgo, bet pašiem patīk, un tas mums ir galvenais vadmotīvs," viņš norādīja.

Puiši vērtēja, ka šogad Eirovīzijā ir daudz vairāk modernu dziesmu, kuras varētu skanēt arī radio. Tāpēc konkursu varētu skatīties jaunāka publika, kas esot arī viņu publika.

"Viena konkurenta mums nav. Šogad ir ļoti atšķirīgas dziesmas dažādai publikai. Pašiem patīk britu "Blue", Krievijas dziesma, Igaunija, francūzis nav mūsu stilā. Desmit dziesmas topā var ielikt," sprieda puiši.

“Musiqq” nav speciāli konsultējušies ar mūziķiem, kas Latviju iepriekš pārstāvēja Eirovīzijā, mazliet gan runājuši ar Valteru un Kažu. "Pa lielam viņi teica – viss ir OK džeki," sacīja “Musiqq” solisti.

Jaunie mūziķi rēķinoties, ka tiks kritizēti, ja Eirovīzijā neiegūs labu vietu, taču interneta komentārus šajā laikā izvairīsies lasīt.

"Ja nebūs laba vieta, kritika ir neizbēgama. Es arī pēc nacionālā fināla nevienu komentāru neizlasīju. Tas ir Latvijā pierasts un katrā gadījumā nekas jauns nebūs. Ja kādam ir ko teikt, rakstiet portāliņos, nav problēmu," preses konferencē klāstīja Emīls.

Latvijas Televīzijas delegācijas vadītāja Eirovīzijā Zita Kaminska savukārt norādīja, ka vienmēr, aizbraucot uz Eirovīziju, lūdz mūziķus nelasīt interneta komentārus un neļaut arī tuviniekiem tos pārsūtīt.

LTV1 direktore Baiba Šmite aicināja neaizmirst, ka esam izvēlējušies labākos Latvijas pārstāvjus, un nepārmest, ja nebūs tā kā gribējām, un priecāties, ja būs. Viņa arī aicināja latviešus ārzemēs balsot par mūsu puišiem.

Latvijas pārstāvju pirmais mēģinājums paredzēts 4.maijā, no Rīgas delegācija izlidos 3.maijā plkst.12.05.

"Divas nedēļas būs ļoti smagas darba nedēļas. Ballīte ir citiem, ne mums," uzsvēra Kaminska, uz ko puiši atteica – nav problēmu.

Kaminska klāstīja, ka 11.maijā notiks pirmie ģenerālmēģinājumi ar publiku un tērpiem, bet 12.maijā būs trešais ģenerālmēģinājums un vakarā – pusfināls. Uz lielā skatuves ekrāna ir iecere izcelt dziesmas vārdus.

“Ja mums laimējas, un mēs ļoti ceram, ka mums laimēsies, tad arī 13. un 14.maijs mums būs darba diena,” viņa teica.

Oficiālā Eirovīzijas atklāšana Diseldorfā gaidāma 7.maijā, kad Diseldorfa uzņems visas 43 valstis – pa 19 valstīm katrā pusfinālā un fināla piecnieku jeb "big five" – Vācijas, Anglijas, Spānijas, Francijas un Itālijas pārstāvjus, kas pievienosies finālistiem pēc 13 gadu pārtraukuma.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais