Starptautiskajā koru konkursā "Tallinn 2011" triumfē kori no Latvijas

12.starptautiskajā koru konkursā "Tallinn 2011" sestdien dažādās kategorijās uzvaras laurus plūca vairāki kori no Latvijas, tostarp konkursa "Grand Prix" ieguva Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris "Sōla" diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā, aģentūru BNS informēja diriģente Aira Birziņa.

Konkursā, kurā piedalījās 35 kori un seši vokālie ansambļi no 13 valstīm, pie godalgotām vietām tika visi četri kori, kas pārstāvēja Latviju. Koris "Sōla" ieguva konkursa "Grand Prix", kā arī 1.vietu jaukto koru kategorijā, saņemot arī 5100 eiro (3600 latu) naudas balvu, bet 2.vietu jaukto koru kategorijā un 1600 eiro naudas balvu ieguva "Swedbank koris" Artūra Ancāna vadībā.

Savukārt bērnu koru kategorijā 1.vietu izcīnīja Airas Birziņas vadītais Rīgas Doma kora skolas (RDKS) meiteņu koris, balvā saņemot 1000 eiro, bet meiteņu koris "Vivace" ar diriģenti Andru Fenhani ierindojās 2.vietā un ieguva 700 eiro naudas balvu.

Konkursā bija pārstāvētas 13 valstis – Somija, Zviedrija, Norvēģija, Lietuva, Šveice, Vācija, Slovēnija, Ukraina, Islande, Čehija, ASV, Latvija un Igaunija.

Starptautiskais koru konkurss Tallinā notiek kopš 1972.gada.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.