Bukmeikeri prognozē, ka festivālā "Positivus" varētu uzstāties "Kings of Leon"

Bukmeikeri dod apmēram 25% iespēju, ka šā gada mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" galvenie mākslinieki varētu būt amerikāņu grupa "Kings of Leon", aģentūru BNS informēja "Betsafe.com" pārstāvis Jānis Trēgers.

Viņš norādīja, ka bukmeikeri pie šāda slēdziena nonākuši pēc būtiskas informācijas ievākšanas.

"Esam izpētījuši, ka jau saplānotais grupas koncertu grafiks šķiet parocīgs braucienam uz Latviju, jo jūlija sākumā viņu tūre iegriežas Beļģijā un Dānijā, kas ir salīdzinoši tuvu. Baumas tieši par šīs grupas ierašanos uz "Positivus" klīst jau sen, taču organizatori ļoti cītīgi slēpj gaidāmā pārsteiguma nosaukumu," paskaidrojis likmju veidotājs Roberts Egle.

Kā lielāko risku un iemeslu, kāpēc šī grupa līdz Latvijai tomēr varētu nenokļūt, "Betsafe.com" min lielās izmaksas un jautājumu par to, vai organizatori būs gatavi šādai investīcijai.

Vēl starp reāliem "Positivus" pārsteigumiem bukmeikeri min arī "Mark Ronson & The Business Intl", kuru iespējamību redzēt vērtē ar likmes izmaksas koeficientu 4,00. Kā reāla tiek vērtēta arī iespēja redzēt divas no uzlecošajām rokmūzikas zvaigznēm "Two Door Cinema Club" (5,00) un "Fleet Foxes" (8,00), kā arī grupu "White Lies" (6,00), kas kā "Kings of Leon" iesildītāji pavada vasaru Eiropā un arīdzan pārstāv "indie rock" mūzikas stilu.

Bez iepriekš minētajiem iespējamo "Positivus" dalībnieku nosaukumiem "Betsafe.com" min arī skaļus vārdus, kuru parādīšanās iespējamība "Positivus" netiek vērtēta īpaši augstu. Piemēram, grupas "Manic Street Preachers" likmes izmaksas koeficients 12,00 liecina par nedaudz vairāk kā 5% varbūtību. Viņiem seko "Kaiser Chiefs" ar koeficientu 17,00.

Savukārt baumās izskanējušo "Coldplay" parādīšanās Latvijā tiek vērtēta jau ar pavisam niecīgu varbūtību – koeficientu 75,00.

Jau vēstīts, ka piektajā "Positivus" festivālā 15. un 16.jūlijā Salacgrīvā vieni no galvenajiem māksliniekiem būs "James", "Editors", "Beach House" un "Hurts". Festivālā uzstāsies arī vairākas Baltijas grupas. Latviju pārstāvēs "Satellites LV", "Dzelzs vilks", Gustavo un "Auļi", Lietuvu – Alina Orlova, savukārt Igauniju – "Iiris" un "Ewert And The Two Dragons".

Svarīgākais