Mācītāju protestu dēļ atceļ festivālā "Saldus Saule"plānoto somu grupas "Lordi” koncertšovu

© Publicitātes foto

Saldū vasarā gaidāmā festivāla „Saldus Saule” organizatori, pakļaujoties baznīcas spiedienam, nolēmuši atcelt Somijas šokroka grupas „Lordi” uzstāšanos, aģentūrai BNS pavēstīja festivāla rīkotāji.

„Lordu” koncertšovs Saldus Kalnsētas parkā bija plānots 8.jūlijā.

Festivāla rīkotājiem adresētajā vēstulē, kuru parakstījuši vienpadsmit Saldus novada mācītāji, pausta negatīva nostāja pret „Lordi” koncertšovu - gan dziesmām, ko grupa izpilda, gan šova elementiem, kuros tiek izmantots liels daudzums pirotehnikas.

Latvijas kristīgās sabiedrības vadītāji uzskata, ka „Lordu” dziesmu teksti „var izraisīt destruktīvus procesus cilvēkā, kuri grauj ne vien katra indivīda dzīvi, bet arī ietekmē visu sabiedrību un tajā notiekošos procesus”, norādīja festivāla rīkotāji.

Vēstuli sagatavojuši un parakstījuši Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas, Romas katoļu baznīcas, baptistu draudzes un pareizticīgo draudzes mācītāji.

Mācītāji vēstulē uzsver, ka, rīkojot „Lordu” koncertšovu, sabiedrība tiek mudināta uz destruktīvu rīcību, kas var pāraugt vardarbībā.

„Mēs, festivāla organizatori, arī ticam, ka Dieva vārdam ir liels spēks, kā to min baznīcas pārstāvji savā vēstulē, un nevēlamies, lai festivāla „Saldus Saule” vārds tiktu aptraipīts ar sliktu slavu kā vardarbības propagandētājs," informēja festivāla "Saldus saule" rīkotāji.

"Pieņemot, ka vēstules sastādītāji uzņemas pilnu atbildību runāt kristīgās sabiedrības vārdā, un pieņemot to, ka baznīcas ietekme cilvēku prātos un sirdīs vienmēr būs nozīmīga, mēs esam spiesti atkāpties no paredzētā „Lordu” šova festivālā, lai neizraisītu masu protestus pirms festivāla un haosu festivāla laikā un nenostātos pret kristīgo sabiedrību, kuru mēs ļoti cienām,” norādīja festivāla organizatori.

Nākamnedēļ plānots izziņot vairākus citus māksliniekus un grupas, kas uzstāsies festivālā "Saldus saule" 8. un 9.jūlijā.

Svarīgākais