Maiklam Džeksonam pēcnāves albums

© publicitātes foto

Nākamajā mēnesī veikalu plauktos nonāks Maikla Džeksona albums ar līdz šim neizdotām dziesmām. Diskam dots nosaukums vienkārši Michael.

Diska izdevējs Sony ir publiskojis albuma vāciņu, tomēr neko daudz par jauno disku neatklāj. Izdevniecības preses pārstāvji neatbild uz jautājumiem, cik dziesmu albumā iekļauts, kā arī ir atklājuši tikai vienas dziesmas – Breaking News – nosaukumu.

Albuma vāciņu ir zīmējis mākslinieks Kadirs Nelsons, un tajā ir attēlots M. Džeksons dažādos savas karjeras posmos. Šo gleznu viņš pēc M. Džeksona pasūtījuma sācis darināt jau pirms vairākiem gadiem, tomēr pabeigt ir izdevies tikai tagad.

Iespējams, šo slepenību var skaidrot ar skandālu, kas izcēlās pērn pēc M. Džeksona iepriekš neizdotās dziesmas This is It publiskošanas. Tā sākotnēji tika pieteikta kā jauna dziesma, bet izrādījās, ka to M. Džeksons bija sarakstījis 26 gadus iepriekš kopā ar Polu Anku. Pēc dziesmas izdošanas viņš M. Džeksona mantiniekus solīja iesūdzēt tiesā, bet strīds drīz vien tika atrisināts, P. Ankam piešķirot pusi no atlīdzības, kas iegūta par šo dziesmu. Kas zina, kādi pārsteigumi gaidāmi pēc jaunā albuma izdošanas.

Ir zināms, ka dziesma Breaking News tika ierakstīta 2007. gadā Ņūdžersijā pie kāda M. Džeksona drauga, taču tikai nesen pilnībā pabeigta. Sākot ar nākamo pirmdienu, dziesmu varēs noklausīties tīmekļa vietnē MichaelJackson.com. Citas dziesmas ir ierakstītas Losandželosā un Lasvegasā kopā ar virkni citu mākslinieku, kuru vārdus Sony neatklāj. Savas dzīves beidzamajos gados M. Džeksons bija izteicies, ka raksta jaunas dziesmas kopā ar vairākiem zināmiem mūziķiem, piemēram, Akon, tomēr nav zināms, ar ko šī sadarbība beidzās. Iespējams, jaunajā albumā būs iekļauts arī kaut kas no šiem muzikālajiem centieniem.

Pēdējais studijas albums, kas iznāca viņam vēl dzīvam esot, bija 2001. gadā izdotais Invincible, kurš diez ko nepatika nedz kritiķiem, nedz pircējiem. Savukārt pēc M. Džeksona nāves izveidotā koncertfilma This is It un labāko dziesmu albums ar tādu pašu nosaukumu mūziķa mantiniekiem ļāva krietni nopelnīt.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais