Guns N’Roses pārbauda īru pacietību

Uz savu koncertu Dublinā amerikāņu grupa Guns N'Roses ieradās ar turpat stundas nokavēšanos un arī, beidzot ierodoties, nespēja nomierināt neapmierinātos klausītājus. Tie grupu nomētāja ar plastmasas glāzēm un pudelēm, un grupa skatuvi atstāja.

Kad pār mūziķiem sāka līt plastmasas izstrādājumu krusa, grupas līderis Aksls Rouzs brīdināja, ka viņa pacietība tūdaļ beigsies. "Piedāvāju darījumu: vēl viena pudele, un mēs ejam prom. Mēs prom iet nevēlamies, tā ir jūsu izvēle," viņš sacīja koncerta otrās dziesmas Welcome to the Jungle pārtraukumā. Tomēr drīz vien kāds klausītājs nenoturējās, pudele lidoja, un A. Rouzs paziņoja: "Labi, pietiks. Ar labu nakti, lai jums labs vakars."

Tiesa, koncertu rīkotājs MCD grupai tik vienkārši neļāva aiziet un lika turpināt koncertu. Vēl pēc stundas Guns N'Roses atkal parādījās uz skatuves un, lai arī zālē bija palikuši tikai saujiņa cilvēku, tomēr turpināja koncertu līdz vēlai naktij. Pēc A. Rouza paziņojuma zālē koncerta rīkotāji solīja pierunāt mūziķus turpināt uzstāties, tomēr daudzi šo brīdi vairs nesagaidīja. MCD pārstāvji nav informējuši, vai apmeklētājiem ir cerība saņemt atpakaļ par biļetēm izdoto naudu.

Neierašanās laikus ir visai ierasta parādība Guns N'Roses Eiropas turnejā. Piemēram, pirmais šīs turnejas koncerts, kas notika 27. augustā Lielbritānijas pilsētā Rīdingā, sākās ar stundas novēlošanos, turklāt koncerta rīkotāji atkārtotā grupas izsaukuma laikā atslēdza skaņas iekārtas. Arī divas naktis vēlāk Līdsā novēlotā sākuma dēļ koncerts sanāca par pusstundu īsāks. Zīmīgi, ka 1992. gada Eiropas turnejas laikā grupa saviem cienītājiem no Īrijas lika gaidīt pat divas stundas. Koncerta rīkotāji izplatījuši paziņojumu, kurā atzīst, ka grupa regulāri nokavē koncertu sākumu, tomēr nevienam māksliniekam nevajadzētu krist par nomētāšanas upuri.

Grupa Guns N'Roses dibināta 1985. gadā Losandželosā. 80. gadu beigās un 90. gadu sākumā grupa sasniedza slavas augstumus, bet 90. gadu vidū šajā kolektīvā sākās problēmas, un grupas sastāvs teju pilnībā ir nomainījies.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais