Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VĒRTS APMEKLĒT: Nemirstīgā "Queen Rhapsody" Rīgā

© Publicitātes foto

Ir mūzika, kas ir nemirstīga, un šis teiciens pavisam noteikti ir attiecināms uz vienu no visu laiku lieliskākajām rokmūzikas grupām Queen. Viņu radītā mūzika dzīvo daudzās un dažādās formās, tostarp simfonijas versijā, ko Latvijas Queen mūzikas cienītājiem 23. oktobrī Arēnā Rīga koncertprogrammā Queen Rhapsody piedāvā koncertpianste un aranžētāja Natālija Posnova ar simfonisko orķestri Symphonica Artica.

No rokmūzikas par klasiku

Miljoniem klausītāju visā pasaulē vienmēr apbrīnojuši vienas no visu laiku lieliskākajām rokgrupām Queen muzikālo sniegumu, daiļrunīgos dziesmu vārdus un fantastiskās Fredija Merkūrija uzstāšanās. Grupas himnas un balādes ir izturējušas laika pārbaudi un ieņem nenovērtējamu vietu pasaules rokmūzikā. Šobrīd krievu skaistule un virtuozā koncertpianiste Natālija Posnova spilgti interpretē tik ļoti pazīstamo Queen Rhapsody, pārvēršot to elpu aizraujošā simfoniskā orķestra izpildījumā, iekļaujot Queen hitus, kas savulaik satricināja pasauli un ir izturējuši laika pārbaudi. «Queen mūzikai manā dzīvē jau no agra vecuma bijusi liela nozīme, tādēļ, kļūstot par klasiskās mūzikas izpildītāju un pianisti, nolēmu savienot šīs divas pasaules - Queen mūziku un klasiskās mūzikas pasauli,» par koncertprogrammu stāsta Natālija Posnova.

Ar pašu Queen atļauju

Ne jau vienmēr un visas interpretācijas augstu vērtē to oriģinālizpildītāji, taču Natālija Posnova ir vienīgā koncertpianiste pasaulē, kam ļauts baudīt grupas ģitārista Braiena Meja svētību. «Natālija Posnova ir fantastiska pianiste un mūzikas interpretētāja. Es patiešām visu šo gadu laikā neesmu dzirdējis un redzējis neko līdzīgu tam, ko dara viņa. Tas ir neatkārtojams baidījums, redzēt tik daudz skaistuma, talanta, inovācijas un nemākslotas bravūras vienā šovā,» par Natāliju Posnovu ir teicis leģendārās grupas Queen ģitārists Braiens Mejs.

Pozitīvu vērtējumu koncertprogrammai Queen Rhapsody sniedz arī izcilā grupas solista Fredija Merkūrija bijušais personīgais asistents Pīters Frīstouns, kas bija līdzās Queen solistam arī brīdī, kad viņš atvadījās no šīs pasaules. Pīters ir saviļņots būt daļai no Natālijas Posnovas Queen Rhapsody, piedāvājot klausītājiem Queen mūziku klasiskās mūzikas koncertzālēs tā, kā tā nekad iepriekš nav izskanējusi.

*

Biļešu tirdzniecība visās Biļešu servisa kasēs un internetā - www.bilesuserviss.lv

Koncerta organizators - 9.VILNIS, SIA

Vairāk informācijas: www.devitaisvilnis.lv


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2018/10/16/nemirstiga-queen-rhapsody-riga