Džeksons esot nonāvēts naudas dēļ

Pirms gada aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona māsa Latoija paziņojusi, ka M. Džeksons esot nogalināts, jo viņš bijis krietni vērtīgāks miris nekā dzīvs.

Intervijā telekanālam GMTV īsi pirms 25. jūnija, kad apritēja M. Džeksona nāves pirmā gadskārta, Latoija Džeksone sacīja: "Viņš tika noslepkavots dziesmu kataloga dēļ, un viņi to zina." Šonedēļ mūzikas izdevums Billboard rakstīja, ka šā gada laikā par M. Džeksona darbu izmantošanu ir iekasēta autortiesību nauda viena miljarda dolāru apmērā.

L. Džeksone sacīja, ka viņai nekad nav bijis ne mazāko šaubu, ka brāļa nāve bijusi slepkavība. "Personīgi es domāju, ka tas ir pliķis sejā ne tikai Maiklam, bet arī visai ģimenei. Tas ir negodīgi, nepareizi, un tas nebija nelaimes gadījums," teica Latoija. Viņai pirmais jautājums pēc tam, kad ģimene uzzinājusi par popmūzikas karaļa nāvi, esot bijis: "Kurš to izdarīja?" Par M. Džeksona nonāvēšanu aizdomās tiek turēts viņa ārsts Konrāds Murejs, bet viņš savu vainu neatzīst.

Latoija nav vienīgā no Džeksonu ģimenes, kas ir piekritusi intervijai šajā laikā. Viņa brālis Žermēns Džeksons intervijā BBC paziņoja, ka gadījumā, ja Maikls būtu pievērsies islāmam, viņš, iespējams, vēl būtu dzīvs. Ž. Džeksons pats kopš 1989. gada, kad devās ceļojumā uz Tuvajiem Austrumiem, ir pievērsies islāmam.

Žermēns ir izteicis neizpratni, kāpēc tagad, kad M. Džeksons ir miris, viņš saņem tik daudz pozitīvas uzmanības. "Mīlestība, ko viņi tagad dod manam mirušajam brālim, ir mīlestība, ko viņam vajadzēja saņemt, dzīvam esot," teica Ž. Džeksons, norādot, ka pirms savas nāves Maikls publiski vairāk tika uztverts ar izsmieklu.

Japānā M. Džeksona nāves gadskārtā ir izrādīta dokumentālā filma par dziedātāju, bet viņa ģimene to ir kritizējusi par maldināšanu, jo filmas veidotāji cenšoties panākt, ka filma tiek uztverta kā M. Džeksona tuvinieku pilnvarots vēstījums. Ģimene arī paziņojusi, ka šajā lentē nav atļauts izmantot M. Džeksona mūziku. Filmu ir veidojis Marks Šafels, bijušais M. Džeksona biznesa sabiedrotais, bet viņu savienība pirms četriem gadiem pajuka ar strīdu, un viņi viens otru iesūdzēja tiesā.

Forestlonas kapsēta Losandželosā, kur M. Džeksons ir apglabāts, ir atļāvusi nelaiķa talanta cienītājiem pie viņa kapavietas nolikt ziedus, bet balonus, dūjas un sveces tur novietot nav atļauts.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais