Red Hot Chili Peppers atstāj ģitārists

Grupas Red Hot Chili Peppers ģitārists Džons Frušante ir apstiprinājis, ka pametis grupu. Šī gan nav pirmā reize, kad viņš runājis par kaut ko tādu.

39 gadus vecais mūziķis savā tīmekļa vietnē raksta, ka patiesībā grupu pametis jau pirms gada, kad tā uz laiku bija apturējusi darbību. "Kad es atstāju grupu, tā uz nenoteiktu laiku bija paņēmusi pauzi. Nekādu dusmu vai drāmas nebija, un citi puiši manu lēmumu saprata," teikts Dž. Frušantes paziņojumā. "Viņi atbalsta visu, kas mani padara laimīgu. Vienkārši runājot, mūsu muzikālās intereses mūs ir aizvedušas dažādos virzienos. Šis lēmums nav saistīts ar izvēli – man vienkārši ir jābūt tam, kas es esmu, un man jādara tas, kas man jādara."

Dž. Frušante grupai pievienojās 1989. gadā, kad tapa albums Mother"s Milk, un ir piedalījies arī četru citu disku tapšanā. 1992. gadā viņš uz laiku pameta Red Hot Chili Peppers, bet 1999. gadā atgriezās, lai palīdzētu ierakstīt lielus panākumus guvušo albumu Californication. Laika posmā no 1992. līdz 1997. gadam Dž. Frušante izdeva divus soloalbumus, heroīna atkarības dēļ kļuva par bezpajumtnieku, tomēr pēc tam atkopās un 1999. gadā atkal pievienojās grupai. Rehabilitācijas laikā viņam tika konstatēta nopietna mutes infekcija, kuras ārstēšanai nācās izņemt visus zobus un aizvietot tos ar mākslīgajiem. Viņa prombūtnes laikā grupa izdeva albumu One Hot Minute ar ģitāristu Deivu Navarro; tas bija drūmāks nekā iepriekšējie. Lai arī disks bija komerciāli veiksmīgs, tomēr grupa D. Navarro padzina un pieņēma atpakaļ Dž. Frušanti.

Ģitārists savas karjeras laikā ir izdevis desmit soloalbumu. Mūzikas izdevuma Rolling Stone 2003. gadā sastādītajā simts visu laiku labāko ģitāristu sarakstā Dž. Frušantem piešķirta 18. vieta.

Savukārt pārējie Red Hot Chili Peppers dalībnieki turpina darbu studijā pie jaunā albuma, kas būs pirmais disks pēc 2006. gadā izdotā Stadium Arcadium. Viņi nekādu informāciju par Dž. Frušantes aizvietotāja meklējumiem nav izplatījuši.

Svarīgākais