Eirovīzijas pusfināli tiešraidē

Latvijas Televīzija aicina šo nedēļas nogali pavadīt pie televizoru ekrāniem, skatoties tiešraides no koncertzāles Palladium, kur divus vakarus, 1. un 2. februārī, notiks pusfināli, kuros tiks noskaidroti galvenie pretendenti vienīgajai ceļazīmei uz Eirovīzijas dziesmu konkursa finālu Kopenhāgenā.

Jau otro gadu pēc kārtas konkursa organizētāji pusfinālus rīko kā stāvkoncertus ar publikas piedalīšanos, un visi interesenti tiek aicināti pasākumus baudīt dzīvajā, tomēr tie, kas dažādu apstākļu dēļ uz Rīgu nevar atbraukt, visu varēs vērot LTV1 ēterā. Katrā pusfinālā tiks izpildītas 12 dziesmas, no kurām ar žūrijas un skatītāju balsojumu palīdzību sešas tiks izvirzītas finālam. Koncertus vadīs dīdžejs un pasākumu vadītājs Ēriks Loks un improvizācijas teātra aktieris Nauris Brikmanis.

To, kura dziesma Latviju pārstāvēs Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Kopenhāgenā, noskaidros 22. februārī Ventspilī. Starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija 2014 Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notiks 6. un 8. maijā (pusfināli), un 10. maijā (fināls). Lai gan vēl nav zināms, kurš Latviju pārstāvēs, jau ir zināms, ka mūsu valsts pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā, kurā piedalīsies arī kaimiņvalsts Igaunija.

Eiropas populārākajā televīzijas šovā, kas šogad notiek jau 59. reizi, piedalīsies 37 valstis.

Visas 24 dziesmas jau šobrīd var noklausīties mājaslapā www.eirovizija.lv. Abus pusfinālus būs iespējams skatīties arī internetā, ltv.lv mājaslapā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!