Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Jauna latviešu spēlfilma Pasažieri

28. novembrī tirdzniecības centrā Mols gaidāma jaunās latviešu pilnmetrāžas spēlfilmas Pasažieri pirmizrāde.

Filmas režisors ir Jurģis Tūbelis, galvenajās lomās iejutušies Guntis Krivms, Enriko Avots, Binnija Ārberga, Ieva Āva un Borowa MC solists Aigars Runčis. Plašākai publikai filma kinoteātrī Cinamon, kā arī Valmieras un Liepājas kinoteātros tiks demonstrēta no 4. decembra.

Spēlfilma Pasažieri uzņemta šā gada vasarā, īstenojoties režisora Jurģa Tūbeļa, rakstnieka Paula Bankovska un operatora Kaspara Braķa idejām. Scenārijs tapis pēc pazīstamā krievu dramaturga Viktora Slavkina lugas Taksometrā apkārt pasaulei motīviem. "Sākumā šķita, ka tā ir neiestudējama un neuzfilmējama luga, jo visa darbība norisinās automašīnā, tomēr šķietami neiespējamo uzdevumu uztvēru kā izaicinājumu," preses konferencē stāstīja filmas scenārija autors Pauls Bankovskis.

Filma vēsta par nejaušu, taču liktenīgu satikšanos piecu cilvēki dzīvēs, kurus līdzās profesionāliem aktieriem filmā tēlo arī kino debitanti – mūziķis Aigars Runčis un salona BBBinnija īpašniece Binnija Ārberga. "Jāuzteic filmas režisors, kurš ar mums strādāja ļoti profesionāli, bija iejūtīgs, taktisks, ar smalkām pārliecināšanas spējām," sacīja Binnija Ārberga. Filmas gaisotni papildina grupas Borowa MC mūzika.

Pasažieru veidošanā spēkus apvienojušas filmu studijas Screen Vision un Fly For Film. Filmas producente Laima Freimane atklāja, ka filmēšana ilgusi piecas dienas, bet sagatavošanās un izpētes darbi – daudz ilgāk. "Filmēšanas laikā mēs, iespējams, nobraukājām kādus divarpus tūkstošus kilometru," pieļauj režisors Jurģis Tūbelis.