Andželīna Džolija iesūdzēta tiesā par plaģiātu

Bosnijas horvātu žurnālists un rakstnieks Josips Kneževičs ar pseidonīmu Džeimss Bredoks ir iesūdzējis ASV Ilinoisas štata tiesā slaveno Holivudas aktrisi Andželīnu Džoliju par plaģiātu, trešdien ziņoja britu laikraksts "Daily Telegraph".

Bredoks apgalvo, ka filmā "Asiņu un medus zemē" ("In the Land of Blood and Honey"), ar kuru Džolija debitē kā režisore, ir nelikumīgi izmantotas idejas no viņa grāmatas.

Džolijas režisētā filma vēsta par serbu karavīra un musulmaņu karagūsteknes mīlestību Bosnijas pilsoņkara laikā. 2007.gadā iznāca Bredoka grāmata "Dvēseles salaušana" ("Slamanje duše", angliski "The Soul Shattering") ar līdzīgu sižetu.

Bredoks pieprasa, lai šo filmu, līdz kuras pirmizrādei palikušas divas nedēļas, netiktu atļauts demonstrēt.

Džolija uzstāj, ka viņai nav nekādas saistības ar plaģiātu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais