Decembrī pirmizrāde gaidāma režisora Poškus jaunākajam veikumam "Kolka Cool"

Decembrī plānota pirmizrāde režisora Jura Poškus jaunākajai filmai komēdijai "Kolka Cool", kurā dominē ironisks skatījums uz dzīvi, pavēstīja producente Madara Melberga.

Lai gan filma nokļūs pie skatītājiem ziemas vidū, tas būs vasarīgs stāsts par aizkavējušos bērnību, jauniešiem, kuri dzīvo Kurzemes ciematā un savas dienas vada bezrūpībā.

Filmas centrā ir divi varoņi – Simona (Iveta Pole) un viņas draugs Andža (Artuss Kaimiņš). Viņiem ir atšķirīgs viedoklis par attiecībām un gaidāmajām laulībām. Simonu pārņem šaubas, vai viņa izdarījusi pareizo izvēli. Kad no jūras pārrodas Andžas vecākais brālis Gvido (Andris Keišs), rodas vaiārie notikumi, kas izjauc viņu plānus.

Darbs uzņemts Mazirbē un Kolkā, un tas būs melnbalts. Šāda estētika izvēlēta, lai uzsvērtu komisko elementu un attālinātos no sociālas pieskaņas. Melnbaltais formāts pēdējos gados izvēlēts arī citu Eiropas režisoru darbos. Filma būs moderna komēdija – tajā dominē ironisks skatījums uz dzīvi un netrūkst Kurzemes piekrastei raksturīgās bravūrības, pastāstīja Melberga.

Režisors Juris Poškus agrāk veidojis tādas filmas kā "Bet stunda nāk" (2004) un "Monotonija" (2007), kas veiksmīgi izplatītas gan Latvijā, gan ārpus tās, kā arī ieguvušas balvas un atzinību vairākos starptautiskos festivālos. Producējošā studija "FA Filma" veiksmīgi producējusi vairākus filmu projektus, tostarp Andra Gaujas dokumentālo filmu "Ģimenes lietas", kuras pirmizrāde bija 2010.gada septembrī un kura jau ir pierādījusi sevi starptautiskā mērogā.

Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais