LTV: laikus nesagatavotas filmas kopijas dēļ Latvija šogad kandidātu Oskaram nepieteiks

Laikus nesagatavotas filmas kopijas dēļ Latvija šogad nepieteiks kandidātu ASV Nacionālās kino akadēmijas balvai Oskaram, trešdien ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Šogad nevienu Latvijas filmu nepieteiks Oskara balvai par labāko ārzemju filmu ne tāpēc, ka nebūtu ko pieteikt, bet gan tādēļ, ka nav izdevies laikus sagatavot un nosūtīt filmas kopiju.

Nacionālais kino centrs (NKC) bija iecerējis virzīt Gata Šmita spēlfilmu "Seržanta Lapiņa atgriešanās", taču filmas producentiem radās grūtības ar filmas kopijas izgatavošanu. Līdz ar to paredzētajā laikā - līdz 3.oktobrim - filmu nozīmīgajai balvai nevarēja pieteikt.

NKC iepriekšējos gados izvirzījis divas pašmāju filmas "Oskaram" - "Amaya" un "Rīgas sargi", neviena gan neieguva nomināciju balvai.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais