"Pro100TV" zaudējis nacionālās apraides atļauju

Televīzijas kanāls "Pro100TV" zaudējis nacionālās apraides atļauju, informē Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP).

Aptuveni pirms gada plašu rezonansi izraisīja NEPLP lēmums šim krievu valodā raidošajam kanālam bez konkursa piešķirt nacionālās apraides atļauju, kas radīja jautājumus par kārtību, cik viegli ir šādu statusu iegūt.

"Nacionālajam kanālam "Pro100TV" tika anulēta nacionālās apraides atļauja, jo tas nesāka apraidi gada laikā. Patlaban viņiem ir spēkā tikai pārrobežu TV licence, un "Pro100TV" programma tiek izplatīta kabeļtīklos," aģentūrai BNS sacīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Iepriekš, piešķirot nacionālā kanāla statusu, NEPLP pamatoja, ka skatītāji būs tikai ieguvēji, jo bezmaksas pakā tiks iekļauts vēl viens kanāls. "Pro100TV" bija solījis, ka kanāla programmā četras stundas dienā būs raidījumi bērniem un tiks demonstrēta pasaules kino klasika. Televīzijai izdotā licence paredzēja, ka darbība jāsāk gada laikā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais