Amerikāņu kino industrija pelnīs uz bin Ladena nāves rēķina

© Scanpix

«Oskara» balvas laureāte režisore Ketrīna Bigelova uzņems filmu par teroristu tīkla «Al Qaeda» līdera Osamas bin Ladena nogalināšanu. Amerikāņu kinostudija «Columbia Pictures» apstiprinājusi, ka ieguvusi tiesības uzņemt Bigelovas filmu, kuras scenārija autors ir Marks Bols.

Pārspēj bijušo vīru un «Avataru»

Režisore Ketrīna Bigelova un scenārists Marks Bols ir pazīstams tandēms: viņi kopā ir strādājuši pie Irākas kara drāmas «Sapieris», kura pērn izpelnījās sešas Britu kinoakadēmijas un tikpat daudz «Oskara» balvu. Interesanti, ka prestižo balvu saņemšanas sacensībās konkurēja divas filmas – Bigelovas «Sapieris» un Džeimsa Kamerona «Avatars». Šoreiz Kameronam nācās piekāpties bijušās sievas priekšā un atzīt, ka viņa ir bijusi pārāka. Saņemot balvu par labāko filmu no aktiera Dastina Hofmana rokām, Bigelova atzina, ka šāds iznākums viņai nav rādījies pat pārdrošākajos sapņos.

Holivudas zibenīgā reakcija

Jau dienu pēc Osamas bin Ladena nāves tika spekulēts par šā notikuma atspoguļošanu filmā. Šajā saistībā izskanēja arī Bigelovas vārds, jo jau kopš 2008. gada viņa ar scenāriju autoru un bijušo žurnālistu Marku Bolu bija strādājusi pie filmas par amerikāņu speciālo vienību, kura cenšas neveiksmīgi izsekot un notvert bin Ladenu. Jaunākie notikumi mudināja pārstrādāt scenāriju: filmas sižeta pamatā būs teroristu līdera notveršana un nogalināšana. «Pēc bin Ladena nāves radies labākais brīdis filmas uzņemšanai,» britu izdevums «The Guardian» citē «Columbia Pictures» pārstāvi Eimiju Paskālu. «Ketrīnai un Markam ir neparasts skatījums uz komandu, kura dzinusi pēdas pasaules meklētākajam teroristam.» Kāds ir šis skatījums, pagaidām netiek atklāts.

Nogalinās vēlreiz

Jaunā kino projekta filmēšanu ir plānots uzsākt augustā, un tā nosaukums varētu būt «Kill bin Laden» («Nogalināt bin Ladenu»). Šobrīd tiek vākts aktieru sastāvs. Galveno personāžu visticamāk varētu spēlēt austrāliešu aktieris Džoels Edžertons, kurš pat atteicies no dalības vilinošā Ruperta Sandersa kino projektā «Snow White And The Huntsman», kur būtu jāspēlē kopā ar vampīru sāgas varones atveidotāju Kristenu Stjuarti. «Kill bin Laden» solot lielāku spriedzi un līdz ar to vairāk atbilstot simpātiskā austrālieša raksturam.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!