Baltica, militārās parādes, olimpiskās spēles, hokeja čempionāts - īpaši svarīgi raidīšanai medijos

Valdība šodien apstiprināja sarakstu ar sabiedrībai īpaši svarīgiem notikumiem, kas jāpārraida elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

Sarakstā apstiprināti šādi īpaši svarīgi notikumi - Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki, Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, Starptautiskais Folkloras festivāls "Baltica", Latvijas olimpiādes ziemas un vasaras sporta veidos atklāšanas ceremonijas, Rīgas garnizona militārā parāde, Nacionālo bruņoto spēku militārā parāde, ziemas un vasaras olimpiskās spēles, pasaules hokeja čempionāta finālsacensības, pasaules kausa izcīņa futbolā un Eiropas futbola čempionāta finālsacensības un pasaules un Eiropas čempionāti olimpiskajos sporta veidos, kas notiek Latvijā.

Līdzšinējais saraksts bija spēkā līdz 2010.gada 11.augustam, kad spēkā stājās jaunais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums. Ministru kabinetam ir jāapstiprina saraksts, turklāt katram notikumam ir jāatbilst vismaz diviem likumā noteiktiem kritērijiem - tas ir Latvijas iedzīvotājiem īpaši nozīmīgs valstisks vai kultūras pasākums, tas ir starptautiska mēroga sporta pasākums vai sacensības, kurās piedalās Latvijas nacionālā komanda, un pasākums tradicionāli ir atspoguļots ar bezmaksas televīzijas starpniecību un piesaistījis lielas Latvijas iedzīvotāju daļas uzmanību.

Likums arī noteic, ka elektroniskie plašsaziņas līdzekļi, izmantojot savas ekskluzīvās tiesības raidīt Ministru kabinetā apstiprinātos Latvijas sabiedrībai īpaši svarīgos notikumus, nodrošina, lai vismaz 95% Latvijas teritorijas iedzīvotāju varētu tiem sekot ar bezmaksas televīzijas starpniecību tiešraidē vai ierakstā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais