Mudina restorānus un kafejnīcas strādāt 1. janvārī

Lai rīdzinieki un pilsētas viesi spētu izbaudīt Jaunā gada svinības pilnībā, Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) aicina restorānus un kafejnīcas, kā arī kultūras iestādes strādāt arī 1.janvārī, norāda RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune.

Viņa uzsvēra, ka RTAB konsultatīvās padomes sēdes laikā tika pārrunāti plānotie Ziemassvētku un Jaunā gada pasākumi. Lai neatkārtotos pagājušā gada situācija, tūrisma nozares pārstāvji aicina restorānus un kafejnīcas, kā arī kultūras iestādes strādāt 2012.gada 1.janvārī. Līdz 14.decembrim RTAB apkopos informāciju par muzejiem, restorāniem un tirdzniecības centriem, kas būs atvērti 1.janvārī. Šī informācija būs pieejama gan portālā "LiveRiga.com", gan arī tūrisma informācijas centros Rīgā. Lielākais Tūrisma informācijas centrs Rātslaukumā būs atvērts visas svētku dienas, piebilda Caune.

RTAB pārstāve pavēstīja, ka ir noslēgusies "Live Rīga" rudens un ziemas kampaņa septiņās valstīs, kurā aicināja pavadīt ziemas brīvdienas Rīgā. Kampaņa norisinājās no 3.oktobra līdz 30.novembrim Vācijā, Krievijā, Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā.

Reklāmas kampaņas norise un rezultāti ar tūrisma nozares pārstāvjiem tika apspriesti RTAB konsultatīvās padomes sēdē.

"Tūristu skaita pieaugums Rīgā šogad liecina, ka investīcijas pilsētas mārketingā ir attaisnojušās – pirmajā pusgadā viesu skaits Rīgas viesnīcās pieaudzis par 30%. Dati par rezervācijām gada nogalē un nākamā gada sākumā liecina, ka arvien vairāk tūristu izvēlas Rīgu par vietu, kur pavadīt Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas. Ienākumi, ko pilsētas budžetam dod šis tūristu skaita pieaugums, vairākas reizes pārsniedz investētos līdzekļus, tādēļ ir svarīgi turpināt veiksmīgi iesākto darbu Rīgas popularizēšanā ārvalstīs," sēdē sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

Sēdes laikā tūrisma nozares pārstāvji un Rīgas pašvaldības policijas Tūrisma nodaļas pārstāvji norādīja arī uz aktuālajām problēmām pilsētā. "Pēdējā laikā gan masu medijos izskanējusī informācija, gan saņemtās sūdzības no pilsētas viesiem liecina, ka atkal ir jārisina jautājums par krāpšanas gadījumiem taksometros. Tāpat joprojām nav izdevies likvidēt bārus, masāžas salonus un līdzīgas iestādes, kurās tūristi tiek gan aplaupīti, gan apkrāpti," atzina Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa.

RTAB nodibināts 2009.gada oktobra beigās. Tā dibinātāji ir Rīgas dome (70%), aviosabiedrība "airBaltic" (10%), Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (10%) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija (10%). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. Birojs par savas darbības un radītā Rīgas zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam – labi tūristam".

Izklaide

Šo sestdien, 12. oktobrī, Kultūras nams “Atmoda” aicina uz jauno un mazpazīstamo grupu konkursa “Nemiera blice 2025” pirmo kārtu, kurā spēkiem mērosies grupas “Stranded Jenny”, “Kapu Svētki” un “Panikas Lēkme”.

Svarīgākais