Dabas muzejā notiks tradicionālā sēņu izstāde

Latvijas Dabas muzejā no trešdienas līdz 18. septembrim notiks tradicionālās Sēņu dienas, kuru laikā ikviens interesents varēs iepazīt Latvijas sēņu daudzveidību un uzdot jautājumus sēņu speciālistiem, informa muzeja pārstāve Lāsma Vagoliņa.

Dabas muzeja kolektīvs šajā laikā cer arī uz siltiem un mitriem laikapstākļiem, lai izstādē varētu parādīt pēc iespējas lielāku sēņu dažādību – ne tikai visiem labi zināmās ēdamās sēnes (gailenes, dažādu sugu bērzlapes, baravikas), bet arī indīgās sēnes, piemēram, mušmires, un, ja paveiksies, arī aizsargājamās sēnes.

Lai papildinātu izstādi ar jaunām sēnēm, muzeja darbinieki no rītiem dosies sēņot, nodrošinot katrai dienai jaunus eksponātus.

Mazie sēņotāji izstādē varēs pētīt sēnes palielinājumā, iepazīties ar Sēņu alfabētu, kā arī uzzīmēt savu mīļāko sēni. Otro līdz sesto klašu skolēni izstādes laikā no 14. līdz 23.septembrim ar iepriekšēju pieteikšanos varēs apmeklēt arī nodarbības "Sēņu raibā pasaule".

Izstādes atklāšana paredzēta trešdien, 14.septembrī, plkst.10 muzeja otrā stāva izstāžu zālē, ekspozīcija būs pieejama katru dienu, tostarp nedēļas nogalē.

Savukārt ceturtdien, 15.septembrī, plkst.14.30 Dabas muzeja pirmā stāva izstāžu zālē notiks Latvijas Ārstu biedrības rīkotā preses konference/diskusija "Sēnes uzturā – visu gadu". Tajā piedalīsies arī Dabas muzeja speciālisti – mikoloģe Inita Dāniele, kā arī Mikologu biedrības priekšsēdētāja un apvienības "Latvijas trifeļu dārzi" vadītāja Diāna Meiere.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.