Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
• 2 glāzes cukura
• tējkarote rīvētas apelsīna miziņas
• apelsīns
• 2 olas
• trīs ceturtdaļas glāzes miltu
• ēdamkarote piena
• 170 g sviesta
• 1,5 glāzes pūdercukura
• ēdamkarote apelsīnu sulas
• 85 g mandeļu
PAGATAVOŠANA: olas pa vienai sakuļ ar cukuru un rīvētu apelsīna miziņu, līdz veidojas viendabīga masa.
Pievieno izsijātus miltus un pienu. Kārtīgi sajauc. Mīklu sadala divās daļās un abus biskvītus sakarsētā cepeškrāsnī izcep līdz zeltainam brūnumam uz pannas, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. Izņem no formas un atdzesē.
Gatavo krēmu: apcep un sadrupina mandeles. Sviestu saputo, pievieno pūdercukuru, ēdamkaroti izspiestas apelsīnu sulas un sakuļ viendabīgu masu.
Biskvītus liek vienu virs otra, pa vidu klāj krēma kārtu. Ar krēmu apsmērē arī kūkas malas un augšējo daļu. Kūkas malas dekorē ar biskvīta drupačām, virskārtu - ar drupinātām mandelēm.