RECEPTE: Sparģeļi prosciutto šķiņķa mundierī

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 12 sparģeļi

• 6 prošuto šķiņķa šķēles

• sviests

PAGATAVOŠANA: sparģeļus nomazgā, nogriež aptuveni divus centimetrus no to kātiņu pamatnes.

Prosciutto jeb prošuto šķiņķa šķēlītes gareniski sagriež uz pusēm, lai sanāk 12 strēmeles.

Prošuto strēmeli nedaudz ieslīpi liek uz dēlīša, pa virsu perpendikulāri liek sparģeļu kātiņu. Šķiņķi tin apkārt sparģelim.

Pannā izkausē sviestu. Karstā pannā liek šķiņķī ietītos sparģeļus un 1-2 minūtes cep no katras puses, līdz mundierītis kļuvis brūns un kraukšķīgs.

Pasniedz ar citiem dārzeņiem un krējuma vai holandiešu mērcēm.

Svarīgākais