RECEPTE: Sparģeļi prosciutto šķiņķa mundierī

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 12 sparģeļi

• 6 prošuto šķiņķa šķēles

• sviests

PAGATAVOŠANA: sparģeļus nomazgā, nogriež aptuveni divus centimetrus no to kātiņu pamatnes.

Prosciutto jeb prošuto šķiņķa šķēlītes gareniski sagriež uz pusēm, lai sanāk 12 strēmeles.

Prošuto strēmeli nedaudz ieslīpi liek uz dēlīša, pa virsu perpendikulāri liek sparģeļu kātiņu. Šķiņķi tin apkārt sparģelim.

Pannā izkausē sviestu. Karstā pannā liek šķiņķī ietītos sparģeļus un 1-2 minūtes cep no katras puses, līdz mundierītis kļuvis brūns un kraukšķīgs.

Pasniedz ar citiem dārzeņiem un krējuma vai holandiešu mērcēm.

Izklaide

Grupa “Prāta Vētra” krāj klausītāju tūkstošus savā “Pirmās dienas tūrē”: aptuveni 25 000 fanu Jelgavā, 13 000 Valmierā, 12 000 Ventspilī, gandrīz 10 000 Daugavpilī. Šosestdien, 23. augustā, notiks tūres noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē, un “Prāta Vētras” pārstāvji ir pārliecināti, ka minētajai statistikai tiks pieplusoti vēl vismaz 45 000 klausītāju. Nav iemesla neticēt.

Svarīgākais