RECEPTE: Brokoļu un redīsu salāti ar kuskusu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 300 g brokoļu

• 200 g kuskusa

• 100 g valriekstu

• 60 g cieta siera

• buntīte redīsu

• grauzdētas ķirbju sēkliņas pārkaisīšanai

• zaļumi

• olīveļļa

• 1 tējkarote kanēļa

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA: brokoļus piecas minūtes tvaicē, tad iegremdē aukstā ūdenī, lai saglabātu skaisti zaļo krāsu. Dažas ziedkopas atstāj neskartas, pārējās kopā ar valriekstiem un sieru blenderī sasmalcina. Kuskusu pārlej ar 200 ml karsta ūdens, iemaisa tajā kanēli, šķipsniņu sāls un 2 ēd. k. olīveļļas. Traukam uzliek vāku un kuskusu atstāj uz piecām minūtēm. Tad ar dakšiņu izcilā, sajauc ar brokoļu maisījumu, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus redīsus un citus zaļumus. Pievieno nesadalītās ziedkopas, sāli un piparus, ja nepieciešams - arī olīveļļu.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais