Labu apetīti!
SASTĀVDAĻAS:
• 300 g brokoļu
• 200 g kuskusa
• 100 g valriekstu
• 60 g cieta siera
• buntīte redīsu
• grauzdētas ķirbju sēkliņas pārkaisīšanai
• zaļumi
• olīveļļa
• 1 tējkarote kanēļa
• sāls
• pipari
PAGATAVOŠANA: brokoļus piecas minūtes tvaicē, tad iegremdē aukstā ūdenī, lai saglabātu skaisti zaļo krāsu. Dažas ziedkopas atstāj neskartas, pārējās kopā ar valriekstiem un sieru blenderī sasmalcina. Kuskusu pārlej ar 200 ml karsta ūdens, iemaisa tajā kanēli, šķipsniņu sāls un 2 ēd. k. olīveļļas. Traukam uzliek vāku un kuskusu atstāj uz piecām minūtēm. Tad ar dakšiņu izcilā, sajauc ar brokoļu maisījumu, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus redīsus un citus zaļumus. Pievieno nesadalītās ziedkopas, sāli un piparus, ja nepieciešams - arī olīveļļu.