RECEPTE: Biezpiens ar redīsiem un zaļumiem

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Nu re, pavasaris klāt, un tas nozīmē – virtuvē, tātad arī ēdienkartē noteicošo lomu spēlē izteikti pavasarīgi dārzeņi, salāti un garšaugi, kas prasīties prasās būt izmantoti, gatavojot veselīgas, gardas un daudzveidīgas maltītes.

SASTĀVDAĻAS:

• redīsi

• sīpolloki

• biezpiens

• bezpiedevu jogurts

• sāls

• malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA: lociņus sakapā, redīsus sagriež plānās ripiņās. Redīsus un lociņus sajauc ar biezpienu un jogurtu, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Biezpiens labi saderēs arī ar gurķiem, tomātiem, dillēm un citiem zaļumiem, kas konkrētā brīdī pa rokai.