RECEPTE: Miežu putraimu, kartupeļu un murķeļu salāti ar rukolas pesto

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 60 g miežu putraimu

• 80 g kartupeļu

• 150 g novārītu murķeļu

• 350 ml olīveļļas

• 120 g kazas siera

• 60 g Parmas siera

• 60 g ciedru riekstu

• 100 g rukolas salātu

• 1 ķiploka daiviņa

• 2-3 lauru lapas

• dilles

• raudene

• timiāna zariņš

• pētersīļi

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA:

katliņā uzvāra ūdeni ar lauru lapām un sāli, verdošā ūdenī ber miežu putraimus un vāra aptuveni 15 minūšu.

Blenderī liek rukolu, ciedru riekstus, rīvētu Parmas sieru, sāli, piparus, olīveļļu un visu sablenderē viendabīgā masā.

Verdošā ūdenī liek ļoti labi noskalotus murķeļus un vāra 10 minūšu (vārīšanu atkārto trīs reizes!), tad aukstā ūdenī atdzesē. Murķeļiem labi nospiež lieko ūdeni un pannā apcep kopā ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

Kartupeļus pārgriež uz pusēm, liek verdošā lauru lapu un sāls ūdenī, sakapā dilles un pārber kartupeļiem, lai tie sasūcas ar diļļu aromātu.

Kartupeļus sajauc ar putraimiem un ceptiem murķeļiem, pārlej ar pesto, pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.

PADOMS

Murķeļu vietā var izmantot šampinjonus.

Kazas sieru var aizstāt ar Trikātas Siera bumbām, bet Parmas siera vietā var lietot kādu citu rīvētu cieto sieru.

Rukolas vietā var ņemt vairāk pētersīļu.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais