RECEPTE: Murķeļu mērce

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• murķeļi

• žāvēts speķis

• sīpoli

• salds krējums

• sāls, malti pipari

PAGATAVOŠANA: sīki sagriež žāvētu speķi un sīpolus, tos apcep, tad pievieno novārītas, atdzesētas un no liekā ūdens nospiestas un sasmalcinātas sēnes. Pievieno sāli, piparus un cep aptuveni 15 minūšu, kamēr iztvaiko viss liekais mitrums. Pannas saturam pielej pavisam nedaudz ūdens, mazliet pavāra, tad lej klāt saldu krējumu (ja mērci vēlas pabiezu, to var uztumēt ar pienā iejauktiem miltiem). Murķeļu mērcei vislabākā kombinācija ir vārīti kartupeļi un marinēti gurķi.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais