RECEPTE: Spageti ar garnelēm ķiploku sviesta mērcē

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 340 g spageti makaronu

• 40 g sviesta

• 400 g tīģergarneļu

• 8 ķiploka daiviņas

• sāls

• pipari

PAGATAVOŠANA: verdošā sālsūdenī novāra spageti, nokāš caurdurī un liek lielā bļodā. Pannā izkausē sviestu, pievieno sīki sasmalcinātus ķiplokus. Uz nelielas uguns maisot cep, līdz ķiploki kļūst zeltaini un sviests – gaiši brūns. Pievieno garneles un cep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās gatavas. Spageti pārlej pannas saturu ar garnelēm, ķiplokiem un sviestu. Pasniedz siltu kopā ar baziliku, uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais