RECEPTE: Garneļu iesmi ar sezama sēkliņām

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 12 negatavas tīģergarneles

• 50 g saldā krējuma

• 3 tējk. grauzdētu sezama sēkliņu

• 1 ēdamkarote olīveļļas

• 1 laims

• timiāns, sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:

garnelēm norauj galvas. Krējumu sajauc ar olīveļļu, timiānu, tajā uz pusstundu liek garneles, tad sasprauž uz ūdenī izmērcētiem (lai cepoties nepiedegtu!) koka iesmiņiem.

Garneles pārkaisa ar sezama sēkliņām, sāli un pipariem. Ik pa laikam apgrozot, cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 5 minūtes.

Izceptas pārslaka ar laima sulu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais