RECEPTE: Garneļu zupa ar citronu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 8 negatavas tīģergarneles

• 2 ķiploka daiviņas, 1 citrons

• 1 mazs ingvera gabaliņš

• 100 ml baltvīna

• 400 ml sakņu buljona

• 1 ēdamkarote tomātu pastas

• 1 sīpols

• sāls, pipari, malta paprika

• olīveļļa cepšanai

• daži koriandra zariņi

PAGATAVOŠANA: garneles iztīra, bet čaulas saglabā. Ķiploku sasmalcina un kopā ar garnelēm eļļā apcep, pārkaisa ar sāli, pipariem. Ingveru sasmalcina, sīpolu sagriež kubiciņos, eļļā apcep kopā ar garneļu čaulām un puscitrona šķēlēm. Pārlej ar buljonu, pievieno baltvīnu un 300 ml ūdens, vāra 5 minūtes, tad izkāš. Pievieno tomātu pastu, malto papriku, sāli, piparus pēc garšas un vēlreiz uzkarsē. Ceptās garneles liek šķīvjos, pārlej ar zupu, papildina ar citrona šķēlēm un koriandru.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais