RECEPTE: Garneles bekona mundierī

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 250 g novārītu tīģergarneļu

• bekona šķēlītes

• augu eļļa

• 1 tomāts

• pāris seleriju kātu

• 2 olas

• 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes

• sāls, pipari

mērcei:

• 1 tējkarote kukurūzas cietes

• 1 ēdamkarote sojas mērces

• ½ glāzes ūdens

• cukurs

PAGATAVOŠANA: olas sakuļ ar cieti, pievieno sāli, piparus un samaisa.

Garneles iemērc sagatavotajā maisījumā, pēc tam katru garneli ietin bekona šķēlītē, sasprauž ar koka iesmiņu un apcep augu eļļā, līdz bekons kļūst zeltains.

Sagatavo mērci: kukurūzas cieti izšķīdina ūdenī, šķidrumam ļauj sākt vārīties, tad pievieno cukuru, sojas mērci un vāra, līdz mērce sabiezē.

Garneles bekona mundierī pasniedz ar tomātiem, salmiņos sagrieztiem seleriju kātiem un mērci.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais