RECEPTE: Zemeņu tiramisu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

• 250 g

Maskarpones siera

• 200 ml 35% saldā krējuma

• 400 g zemeņu

• 150 g cukura

• 20 cepumu dāmu pirkstiņi

PAGATAVOŠANA: Maskarpones sieru sakuļ ar 100 g cukura, pievieno saldo krējumu un sakuļ vēlreiz. 100 g zemeņu sablendē ar 50 g cukura. Deserta trauciņos liek gabaliņos salauztus cepumus, tos pārklāj ar pusi no sablendētajām zemenēm, pa virsu liek pusi no siera masas. Pa virsu siera masai klāj atlikušos cepumus, tad – sablendētās ogas un atlikušo siera masu. Dažas atlikušās zemenes sagriež šķēlēs vai gareniskās ceturtdaļās, ar tām rotā desertu. Dažas stundas pirms pasniegšanas desertu tur ledusskapī.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais