RECEPTE: Dzērveņu uzputenis ar pienu

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

• 200 g dzērveņu

• 6,5 ēdamkarotes cukura

• 4,5 ēdamkarotes mannas

• 0,5 l ūdens

• piens pasniegšanai

PAGATAVOŠANA: katliņā ber pārlasītas, noskalotas dzērvenes, tās ar koka stampiņu saspaida, pievieno cukuru un aptuveni 10 minūtes vāra. Ja ogu miziņa traucē, virumu caur sietiņu izkāš, taču miziņas var arī atstāt – uzputenis izskatīsies košāks! Vārošā katla saturā, to intensīvi maisot, tievā strūkliņā ieber mannu un pavāra, līdz tā uzbriest.Kad dzērveņu sulā vārītā manna gandrīz atdzisusi, ar mikseri to sakuļ, līdz masa apjomā dubultojusies. Vēsumā atdzesē pilnīgi. Pasniedz deserta trauciņos kopā ar aukstu pienu.

PADOMS

Uzputeņa pagatavošanai vienlīdz noderīgas ir saldētas un atkausētas brūklenes, upenes, rabarberi, smiltsērkšķi.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais