RECEPTE: Tomātu biezzupa ar vistas salātiem un ķiploku grauzdiņiem

© Airida ŽOLĪTE, speciāli Mājai

Lai labi garšo!

SASTĀVDAĻAS:

tomātu biezzupai:

• 1 sarkanā paprika

• 1 dzeltenā paprika

• 1 sīpols

• 2 burkāni

• ķiploka daiviņa

• 8–10 tomāti

PAGATAVOŠANA: tomātu biezzupa: tomātus blanšē karstā ūdenī 10 minūšu, noņem mizu, sagriež, liek katlā. Visu pārējo sagriež un cep uz lēnas uguns, kad kļūst mīksts un zeltains, liek klāt tomātiem, pievieno 2 glāzes ūdens un vāra, kamēr tomāti izšķīst. Noņem no uguns un sablenderē. Vistas salāti: pusgalviņu ledus salātu, gurķi, apceptu vistas fileju, citrona sulu, piparus un sāli sajauc kopā ar cieto sieru (pēc izvēles) un ananasu. Grauzdiņi ar ķiplokiem: sagriež bageti, sataisa sviestu ar zaļumiem un ķiploku, sāli, smērē uz maizes un liek pagrauzdēties cepeškrāsnī 10 minūšu.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais