RECEPTE: Augļu kūka ar kraukšķīgu riekstu garoziņu

© Airida ŽOLĪTE, speciāli Mājai

Labu apetīti!

SASTĀVDAĻAS:

kūkas pamatnei

• 100 g valriekstu

• 100 g mandeļu

• 100 g pilngraudu cepumu

• 150–200 ml kausēta sviesta

kūkas krēmam

• 500 ml maskarpones vai Filadelfijas siera

• 250 ml saldā krējuma

• 100 g iebiezinātā piena

PAGATAVOŠANA: valriekstus, mandeles un cepumus sadrupina un piejauc 150–200 ml kausēta sviesta. Liek kūkas formā un cep cepeškrāsnī 10 minūšu 180 grādos. Kūkas krēmam sajauc maskarpones vai Filadelfijas sieru kopā ar saldo krējumu un iebiezināto pienu. Kad kūkas pamatne gatava, apziež krēmu un dekorē ar augļiem un ogām pēc izvēles.